НАБУ і САП завершили розслідування у справі масштабної корупції на Чернівецькій митниці

Пошук
UA EN

НАБУ і САП завершили розслідування у справі масштабної корупції на Чернівецькій митниці

Поділись новиною:

Національне антикорупційне бюро разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою завершили розслідування злочинної організації на Чернівецькій митниці. Її члени забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за схемою так званого «сірого» імпорту, чим заподіяли державі майже 290 млн грн збитків.

Про це пише С4 з посиланням на сайт НАБУ.

За інформацією правоохоронців, до складу злочинної організації входили чинні та колишні службовці Чернівецької митниці, зокрема її ексначальник, ексдепутат Чернівецької обласної ради, а також представники місцевого бізнесу.

Слідство встановило, що учасники організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» високоліквідних товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх товарами прикриття (тканина, ДСП, цегла) зі значно меншою митною вартістю.

«За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів», – йдеться у повідомленні.

Злочинців НАБУ і САП викрили 16 квітня 2024 року. 11 учасникам схеми повідомили про підозру, зокрема трьом службовим особам Чернівецької митниці та восьми фізичним особам.

Їх дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212, ч. 4 ст. 345-1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, раніше на трьох українських митницях, у тому числі у Чернівецькій, НАБУ та САП запобігли спробі групи осіб «поставити потрібних людей» на керівні посади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано