На вулиці Ярошинської під час ремонту дороги тріснув будинок: депутати створили робочу групу

Пошук
UA EN

На вулиці Ярошинської під час ремонту дороги тріснув будинок: депутати створили робочу групу

Політика
25.07
13:59

Поділись новиною:

Мешканка вулиці Ярошинської Ольга Федорчук заявила, що під час ремонту внутрішніх комунікацій тріснув багатоквартирний будинок. Міська рада вирішила створити робочу групу, яка знайде можливість компенсації постраждалим.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання міської ради 25 липня, пише С4.

За словами чернівчанки Ольги Федорчук, коли розкопки дороги дійшли до будинку №8 по вулиці Ярошинської, спершу тріснув кут будинку, а згодом утворилася тріщина між квартирами. Вона каже, що звернулася до міської ради, яка скликала комісію, яка визнала квартири непридатними для життя.

«Я також звернулася в Київський науково-дослідний інститут, у якому була скликана будівельно-технічна експертиза. Наразі в мене є акт вирішення, що мій будинок став не придатним для життя саме через підземні роботи із заміни комунікації. Жити я не маю де, третій місяць я винаймаю житло. Наразі мені кажуть, що будинок старий, і він би довго не простояв. І якщо не сьогодні, то завтра його треба було б зносити. У квартирі явно видно, що підлога просідає. Стіна, як вони кажуть, сьогодні-завтра завалиться», – сказала Ольга Федорчук.

Міський голова Роман Клічук вважає, що спершу потрібно вирішити, хто винен у пошкодженні будинку: підрядник чи проєктант. Понад те, за його словами, не відомо, в якому стані був будинок до початку ремонтних робіт.

Утім депутати все ж підтримали протокольне доручення щодо створення робочої групи, яка знайде можливості компенсації постраждалим.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано