На вулиці Руській триває капітальний ремонт дороги: на якому етапі роботи та коли планують їх завершити

Пошук
UA EN

На вулиці Руській триває капітальний ремонт дороги: на якому етапі роботи та коли планують їх завершити

Поділись новиною:

Понад два місяці тому на вулиці Руській розпочався капітальний ремонт дороги. На ділянці від вулиці Зеленої до вулиці Січових Стрільців для громадського транспорту та автівок організують об’їзд.

На якому етапі нині роботи та коли планують їх завершити — дізнавалися журналісти С4.

Там, де проводять ремонтні роботи, згідно з тендером, підрядник має прочистити каналізацію, замінити каналізаційні люки та асфальтове покриття, а також облаштувати тротуари, зупинки та нанести розмітку.

«Шукають альтернативу, щоби пустити тролейбусний рух по іншій вулиці. Для цього треба побудувати нову лінію. Допоки переносимо мережі, потім треба ще воду переносити, газ, каналізацію. Потрібно рух перекривати, а нам не дають дозволу. Тому це питання, я думаю, затягнеться ще на наступний рік», — каже представник ТОВ «ТЕХНО — БУД — ЦЕНТР» Петро Дейкало.

Водночас ремонтні роботи на Руській у департаменті інфраструктури та благоустрою прокоментували так.

«Фактично ключова проблема у виконанні цих робіт полягає в тому, що вулиця повністю не перекрита. Здійснюється рух транспортних засобів і це ускладнює виконання робіт підрядній організації. Тому роботи виконуються поступово. На сьогодні проєктною організацією розглядається можливість зміни в проєктно-кошторисній документації, тому що це є додаткові витрати, які не передбачались в основному договорі», — пояснює директор департаменту Ігор Ніколенко.

За умовами тендеру, бюджет ремонту ділянки на Руській сягає майже 35 мільйонів гривень.

«Монтують водопровідні колодязі, встановлюють запірну арматуру. Далі необхідно ще замінити водопровід діаметром 315 метрів, перепідключити будинки до водопостачання і водовідведення. Змонтувати також водопровідні колодязі на 315-му трубопроводі. Заміна газопостачання, заміна опор та вуличного освітлення. Покриття буде асфальтоване», — говорить Ігор Ніколенко.

Попередньо капітальний ремонт планують завершити до 1 грудня 2024 року.

Нагадаємо, у Чернівцях із 31 травня перекрили вулицю Заньковецької. На цій ділянці розпочали капітальний ремонт мереж.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано