На пункті пропуску «Порубне» з’явилася електронна черга для пасажирських автобусів: як це працює

Пошук
UA EN

На пункті пропуску «Порубне» з’явилася електронна черга для пасажирських автобусів: як це працює

Поділись новиною:

На пункті пропуску «Порубне» 24 червня запрацювала електронна черга для пасажирських автобусів. Її створили, щоб уникнути великих черг на кордоні.

Про це під час брифінгу розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону по роботі зі ЗМІ Ігор Заруднєв, передає С4.

Запрацювала «єЧерга» для пасажирських автобусів на цьому пункті пропуску 24 червня. Влітку кількість транспортних засобів перевізників на кордоні збільшується. У червні прикордонники оформили на виїзд 1400 автобусів, тоді як у квітні їх було 600.

Щоб уникнути великого напливу автобусів, створили електронну чергу, завдяки якій водії або перевізники обирають час та дату виїзду.

«Якщо перевізник хоче переправити туристичну групу через державний кордон, він реєструється в “єЧерзі” на найближчий вільний час. У нього, до прикладу, є слот на 18:30, і він знає, що о 18:30, щоб там не відбувалось, він заїде у пункт пропуску, де проведуть митно-кордонні операції на виїзд. Таким чином перевізник може спланувати свою роботу наперед», – сказав Заруднєв.

До запуску «єЧерга» на «Порубному» митний контроль автобуси проходили в середньому за дві години на один транспортний засіб. Нині ця процедура триває до 40 хв. 

Прикордонники додають, система «єЧерга» запроваджена на всіх трьох пунктах пропуску на українсько-румунській ділянці. У «Красноїльську» та «Дяківцях» вона запрацювала раніше, 10 травня.

А з 24 квітня електронною чергою можна скористатися на українсько-молдовському кордоні. На Буковині вона доступна на пунктах пропуску «Мамалига – Крива» і «Росошани – Бричень».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано