На фронті від початку доби відбулося 28 бойових зіткнень: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

На фронті від початку доби відбулося 28 бойових зіткнень: головне зі зведення Генштабу

Війна
29.05
12:00

Поділись новиною:

Триває 826 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. З початку поточної доби на різних напрямках фронту 28 бойових зіткнень.

Про це інформує С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Світлина: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окрім цього, окупанти завдали шість авіаударів із застосуванням 10 КАБів, здійснили 476 обстрілів по позиціях наших військ та задіяли для ударів 46 дронів-камікадзе.

Водночас Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля в Таврійському, Донецькому та Слобожанському районах, аби не допустити просування противника в глибину нашої держави, а також зриві виконання ним завдання щодо встановлення повного контролю над Донецькою, Луганською та частиною Харківської областей.

Яка ситуація на фронті

  • На Харківському напрямку від початку доби наші війська відбивали дві атаки противника в районі Липців. Одне з боєзіткнень триває. Підрозділи наших військ проводять заходи з укріплення оборони.
  • На Куп’янському напрямку від початку доби відбито атаку в районі Степової Новоселівки. Ще одне бойове зіткнення триває біля Петропавлівки.
  • На Сіверському напрямку одну атаку російських загарбників українські воїни відбили неподалік села Виїмка.
  • На Краматорському напрямку від початку доби противник уже два рази намагався витіснити наших воїнів із позицій. Штурмові дії ворог безуспішно проводив у районах Іванівського та Кліщіївки.
  • Найбільш напруженою ситуація залишається на Покровському напрямку. Зараз там триває вісім бойових зіткнень. Із найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої. Ще два ворожі штурми відбито, зокрема, у районі Яснобродівки. Там Сили оборони проводять заходи стабілізації обстановки на цьому напрямку.
  • На Курахівському напрямку одну атаку неподалік Красногорвіки вже відбито. Противник успіху не мав.
  • На Времівському напрямку від початку доби відбулося одне бойове зіткнення в районі Малих Щербаків.
  • На Придніпровському напрямку ворог сьогодні активних наступальних дій не проводив.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, протягом 28 травня українські військові знищили ще 1300 загарбників, 37 артсистем, 33 бронемашини та вісім танків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано