На Чернівецькому вокзалі пасажири з порушеннями слуху можуть отримати довідкову інформацію жестовою мовою

Пошук
UA EN

На Чернівецькому вокзалі пасажири з порушеннями слуху можуть отримати довідкову інформацію жестовою мовою

Поділись новиною:

На десяти вокзалах України працівники інфозон мають планшети, на яких встановлений спеціальний застосунок для забезпечення комунікації з людьми, які мають порушення слуху.

Про це пише С4 з посиланням на повідомлення «Укрзалізниці» у Telegram.

Фото: С4

Вказується, що «Укрзалізниця» в останні два роки в рамках глобальної стратегії безбарʼєрності реалізувала понад 100 проєктів, спрямованих на створення безпечного та доступного середовища для кожного пасажира.

Одним із проєктів став забезпечення працівників інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців планшетами зі спеціалізованим застосунком.

«Він забезпечує цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови, що гарантує вільну комунікацію для пасажирів з порушеннями слуху», – повідомляють у компанії.

Застосунок дозволяє працівникам залізниці викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба. Спілкування відбувається через відеозв’язок: співробітник говорить, а перекладач одразу транслює це жестовою мовою; коли говорить пасажир з порушенням слуху, перекладач озвучує голосом.

В «УЗ» додають, що переклад на українську жестову мову здійснювали професійні перекладачі ГО Громадський рух «Соціальна єдність».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на поїзди «Укрзалізниці» тепер можна буде автоматично викупати квитки й відстежувати їх.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають
У місцевому ЦНАПі у Чернівцях вже понад два тижні працює центр рекрутингу української армії. За цей час до установи звернулося понад 40 людей. З них 10% – це жінки. Тут охочі поповнити лави Збройних ...
Війна
11.09
11:21
Найкращих працівників освіти Чернівецької громади нагородять премією імені Юрія Федьковича
14 працівників освіти Чернівецької громади отримають премію імені Юрія Федьковича у розмірі понад 9 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано