На чернівецьких ринках суттєво подорожчали огірки: в чому причина

Пошук
UA EN

На чернівецьких ринках суттєво подорожчали огірки: в чому причина

Поділись новиною:

Найвища вартість за останні сім років – ціни на огірки по Україні почали стрімко зростати.

Журналісти С4 побували на ринках міста та дізналися, скільки коштує популярний овоч.

Огірки, вирощені власними руками продавців на ринку коштують від 40 до 80 гривень за кілограм. Високі ціни спричинені аномальною спекою влітку та відсутністю дощів.

Максим Павлюк щодня виставляє на прилавок ринку Центрального від 50 кілограмів огірків, але продає лише 20. Закуповує на гуртових ринках, куди привозять овочі із Тернопільської області. 

«Огірок зараз закінчується, його дуже мало. Ночі холодні, він не росте. Зараз важко його знайти. На городах взагалі немає», – говорить продавець.

На ринку Буковинському Орися Космач двічі на тиждень продає домашні огірки. За кілограм править 40 гривень. 

«Ми вирощуємо для себе. Якщо є щось зайве – для продажу. В цьому році була посуха, то не дуже вродило. Це останні [огірки], своє вони вже віджили. Продаю їх півтора місяця», – каже продавчиня.

За інформацією лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, на ринки міста найчастіше овочі привозять з Кіцманського, Новоселицького та Сторожинецького районів. На ціни, за словами фахівців, впливає декілька факторів. 

«Менша купівельна спроможність, але найголовніше – погодні умови. Я розмовляла з колегами інших міст, то у нас ще помірно. Є регіони, де все висохло і ціни набагато вищі», – прокоментувала завідувачка лабораторії Лілія Гаїна.

Опитані містяни кажуть, що здорожчання відчули, тож тепер огірків купують менше, ніж раніше, а то й взагалі не купують.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, скільки коштує картопля на чернівецьких ринках та де її вирощують.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано