На Буковині землевпорядника підозрюють у незаконному заволодінні землями вартістю пів мільйона гривень

Пошук
UA EN

На Буковині землевпорядника підозрюють у незаконному заволодінні землями вартістю пів мільйона гривень

Поділись новиною:

Інженера-землевпорядника на Буковині підозрюють у незаконному заволодінні землями комунальної власності. Їхня вартість сягає пів мільйона гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, місцевий інженер-землевпорядник, зловживаючи службовими повноваженнями, на підставі фіктивних документів, незаконно виготовив земельно-технічну документацію на дві земельні ділянки, розташовані поблизу річки Дністер. Надалі він провів усі необхідні реєстраційні дії для оформлення права власності на них за двома фізичними особами.

«Усвідомлюючи, що право власності на цю землю здобуте злочинним шляхом, підозрюваний продав її від імені власників добросовісним набувачам майже за 12 тис. доларів США», — йдеться в дописі Чернівецької обласної прокуратури у Telegram.

Унаслідок цих протиправних дій із комунальної власності безпідставно вибуло 0,12 га землі вартістю майже 500 тис. грн.

Відтак, за процесуального керівництва прокурорів Дністровської окружної прокуратури землевпоряднику підозрюваному у використанні підроблених документів та шахрайстві повідомлено про підозру у вчиненні ще декількох злочинів, пов’язаних зі зловживанням повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, несанкціонованих дій з інформацією та розпорядження майном набутим злочинним шляхом (ч. 3 ст. 365–2, ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 209 КК України).

Читайте також: Апеляційний суд змусив буковинця виплатити понад 43 тис. грн компенсації за забруднення землі відходами з вигрібних ям.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано