На Буковині затримали колаборантку з Херсонщини, яка прикидалася переселенкою, щоб уникнути правосуддя: деталі

Пошук
UA EN

На Буковині затримали колаборантку з Херсонщини, яка прикидалася переселенкою, щоб уникнути правосуддя: деталі

Поділись новиною:

У Чернівецькій області затримали колаборантку, яка прикидалася переселенкою, аби уникнути відповідальності за скоєний злочин. Жінка є організаторкою незаконного референдуму рф, який відбувся під час окупації правобережної Херсонщини.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу СБУ.

Окрім цього, ще одну фігурантку затримали в Миколаєві. За даними слідства, після захоплення Херсонської області обидві жінки підтримали загарбників та увійшли до складу окупаційних «виборчкомів». Перебуваючи в лавах псевдоустанови, колаборантки агітували місцевих жителів голосувати за «приєднання» Херсонщини до складу росії.

Тоді 28-річна мешканка Чорнобаївки зібрала групу «однодумців» та записала відеозвіт щодо підсумків фейкового плебісциту, який транслювали на російських телеканалах. Інша зловмисниця здійснювала подворові обходи по будинках односельців та збирала «потрібні» відмітки в «бюлетенях». Її супроводжували озброєні загарбники, які в разі відмови людей підтримати кремлівський проєкт погрожували ув’язненням та конфіскацією майна. За співпрацю з агресором фігурантка отримала одноразову грошову «винагороду» та обіцянки подальших «перспектив» в окупаційній установі.

Після звільнення регіону обидві колаборантки втекли до різних міст на Півдні та Заході України, де намагались «залягти на дно».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111–1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Зловмисницям загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що СБУ на Буковині повідомила про підозру трьом зрадникам із Донеччини, які працюють на ворога.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано