На Буковині заочно засудили колаборанта, який організовував «референдум» щодо приєднання Херсонщини до рф

Пошук
UA EN

На Буковині заочно засудили колаборанта, який організовував «референдум» щодо приєднання Херсонщини до рф

Поділись новиною:

Шевченківський районний суд Чернівців засудив мешканця Херсона до 10 років в’язниці за колабораційну діяльність. Його визнали винним у тому, що в складі створеної окупаційною владою «дільничної виборчої комісії» організовував проведення незаконного «референдуму».

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу управління СБ України у Чернівецькій області.

За інформацією слідства, херсонець, який раніше працював у сфері торгівлі, перейшов на бік окупантів і у вересні 2022 року добровільно вступив до місцевого «виборчкому» рашистів.

«Колаборант агітував людей проголосувати “за приєднання” Херсонщини до рф, звіряв списки виборців, а безпосередньо під час “голосування” видавав “бюлетені”, зокрема, особисто вручив один із них гауляйтеру володимиру сальдо», – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, внаслідок таких незаконних дій фейкової «дільничної комісії» держава-агресорка визнала «результати референдуму» і оголосила Херсонську область частиною російської федерації. Вказується, що після звільнення Херсона Силами оборони України зловмисник втік разом з окупантами.

Нині суд визнав фігуранта винним у скоєнні злочину за  ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність – участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території) і заочно призначив покарання у вигляді 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Також йому заборонили протягом 15 років обіймати будь-які посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги.

«Місця перебування зловмисника відомі, тож співробітники СБУ вживають усіх необхідних комплексних заходів для притягнення його до визначеної судом відповідальності», – додають у Службі безпеки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині до 15 років в’язниці засудили «віцемера» окупованого Бердянська. Зрадник ще у 2014 році брав участь у силовому захопленні Криму та Луганської області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають
У місцевому ЦНАПі у Чернівцях вже понад два тижні працює центр рекрутингу української армії. За цей час до установи звернулося понад 40 людей. З них 10% – це жінки. Тут охочі поповнити лави Збройних ...
Війна
11.09
11:21
Найкращих працівників освіти Чернівецької громади нагородять премією імені Юрія Федьковича
14 працівників освіти Чернівецької громади отримають премію імені Юрія Федьковича у розмірі понад 9 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано