На Буковині зафіксували три випадки африканської чуми свиней

Пошук
UA EN

На Буковині зафіксували три випадки африканської чуми свиней

Здоров'я
01.02
19:43

Поділись новиною:

У вівторок, 31 січня, в Глибоцькому УТМР на мисливських угіддях Валякузьминського лісництва мисливець виявив трьох мертвих диких свиней. Після лабораторного дослідження працівники Держпродспоживслужби встановили, що це африканська чума.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Задля координації дій із локалізації та ліквідації спалаху АЧС, 1 лютого проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій районній державній адміністрації, яка затвердила план заходів із ліквідації АЧС та визначила межі епізоотичного вогнища, зон захисту та нагляду.

Епізоотичним осередком щодо африканської чуми свиней оголошено мисливські угіддя Валякузмінського лісництві Глибоцькому УТМР.

Також зоною захисту в радіусі 3 км від межі спалаху, визначено населені пункти: село Валя Кузмін та Купянськ.

Водночас зоною нагляду в радіусі 10 км від межі зони захисту, встановлено такі населені пункти: село Чагор, Молодія, Коровія, Кут, Маморниця, Луковиця, Годинівка, Велика та Мала Буда, Хряцька, Підвальне, Байраки, Петрашівка, Привороки, Станівці, Тарашани, Димка, Михайлівка, Червона Діброва, Тисивці, Великий Кучурів, Волока, Грушівка.

Наразі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначимо, що африканська чума свиней – це вірусна хвороба, яка у 98–100% призводить до смерті тварини. Захворювання не піддається лікування, а худобу, яка вижила, потрібно знищити.

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради провели чергове засідання: які рішення розглядали (фоторепортаж)
Допомога ЗСУ, протезування військових, приватизація комунального майна, об’єднання двох комунальних підприємств та розгляд петицій — депутати Чернівецької міської ради 25 квітня зібрались на чергове ...
Останній дзвоник-2024: коли у Чернівцях завершиться навчальний рік і як видаватимуть атестати
У Чернівецькій громаді 2023/2024 навчальний рік для більшості школярів завершиться 31 травня. Водночас у пʼяти освітніх закладах останній дзвоник проведуть пізніше. Про це журналістам С4 повідомил...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано