На Буковині викрили посадовця лісогосподарства, який організував незаконну порубку дерев у Нацпарку

Пошук
UA EN

На Буковині викрили посадовця лісогосподарства, який організував незаконну порубку дерев у Нацпарку

Поділись новиною:

У Чернівецькій області правоохоронці викрили посадовця лісомисливського господарства, який організував незаконну порубку дерев у Національному парку.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що колишньому головному лісничому, першому заступнику директора ДП «Берегометське лісомисливське господарство», повідомили про підозру. Чоловік організував незаконну рубку дерев у Національному природному парку «Вижницький» на Буковині.

Через перевищення ним службових повноважень довкіллю завдали шкоди на 1,7 мільйона гривень.

У взаємодії з Нацполом слідство встановило, що посадовець видав лісорубний квиток для проведення санітарної рубки дерев у Берегометському лісництві, що входить до складу Національного природного парку «Вижницький». При цьому він не погодив ліміти з Міністерством охорони навколишнього природного середовища України та не отримав дозвіл облдержадміністрації, що порушує Закон України «Про природно-заповідний фонд України».

Відтак, на понад 4 гектарах природно-заповідного фонду незаконно зрубали 700 дерев бука, ялини, берези, смереки тощо.

Посадовцю повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на майно для забезпечення подальшого відшкодування завданої державі шкоди.

Читайте також: На Буковині затримали експосадовця районного ТЦК, який за $5000 переправляв ухилянтів до Румунії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано