На Буковині викрили двох місцевих жителів, які за 10 тис. євро переправляли ухилянтів за кордон

Пошук
UA EN

На Буковині викрили двох місцевих жителів, які за 10 тис. євро переправляли ухилянтів за кордон

Поділись новиною:

Правоохоронці в Чернівецькій області викрили двох місцевих жителів, які переправляли військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. За перетин кордону поза пунктами пропуску організатор оборудки та його спільник брали з ухилянтів по 10 тисяч євро.

Про це інформує С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Поліцейські з’ясували, що 48-річний житель Чернівців організував схему нелегального трансферу за кордон та долучив до злочинної діяльності 53-річного спільника.

Відтак, фігуранти підшукували військовозобов’язаних чоловіків, охочих виїхати за межі держави, та намагалися на автомобілі переправити їх до Румунії поза офіційним пунктом пропуску. Послуги нелегального трансферу коштували 10 000 євро за кожного.

«Неподалік лінії розмежування державного кордону України та Румунії правоохоронці викрили організатора та виконавця, які допомагали “клієнтам” нелегально покинути територію України», — йдеться в повідомлені.

Поліцейські затримали обох фігурантів та під процесуальним керівництвом під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомили фігурантам про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

За клопотанням слідчих поліції суд обрав чоловікам запобіжні заходи. Одному із фігурантів — тримання під вартою, а іншому — цілодобовий домашній арешт.

Також правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до каналу нелегальної міграції. За вчинене порушникам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми писали, що мешканка Чернівецької області за 9 тисяч євро намагалася переправити двох ухилянтів до Румунії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано