На Буковині викрили чотирьох місцевих мешканців, які публічно заперечували збройну агресію рф проти України

Пошук
UA EN

На Буковині викрили чотирьох місцевих мешканців, які публічно заперечували збройну агресію рф проти України

Поділись новиною:

У Чернівецькій області СБУ викрила чотирьох місцевих мешканців, які публічно заперечували збройну агресію рф проти України. Зловмисники публічно поширювали прокремлівський контент у забороненій соціальній мережі «Однокласники».

Про це інформує С4 із посиланням на Управління СБУ в Чернівецькій області.

За даними СБУ, мешканець Чернівців деструктивну діяльність розпочав ще у квітні минулого року. На своїй особистій сторінці він поширював матеріали, у яких російські солдати позиціонуються не як окупанти, а визволителі.

Натомість військовослужбовців Збройних сил України ворожий агітатор називав «бандитами» і «укронацистами». Окрім того, як зазначають правоохоронці, зловмисник висловлював захоплення, що вчителі з окупованих територій пройдуть перепідготовку у рф і тепер вчитимуть дітей за стандартами країни-агресора.

Поширював кремлівські наративи й мешканець Вижниччини. У розміщених у його акаунті публікаціях псевдоексперти звинувачували Україну в зраді росії, яка нібито нашу державу «створила й годувала з ложечки». Чоловік називав рф «святим краєм», а бойові дії вважає «відплатою за Донбас».

Підтримувала загарбницьку політику держави-агресора мешканка міста Новоселиця Дністровського району. Жінка відверто захоплювалася в поширених публікаціях президентом рф путіним, називаючи його «геніальним політиком», «достойним президентом великої росії», який «повинен управляти всією Європою». Окрім того, зловмисниця возвеличувала збройні сили рф і переконувала, що ціль росії — зупинити війну, яку, буцімто, розпочала українська влада.

Публічно заперечувала агресію рф проти України також донька попередньої фігурантки. Вона поширювала контент, у якому стверджувалось, що «путін вступив у боротьбу зі світовою мафією» і возвеличувався як «збирач земель російських». Також жінка жаліла окупантів, яких «б’ють укронацисти», а солдатів держави-агресора називала «людьми високого духу, які мають честь».

Під час обшуків, проведених за місцями проживання всіх чотирьох фігурантів, співробітники СБУ вилучили докази протиправної діяльності.

Наразі їм усім повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111–1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, матеріали провадження скерували до суду.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за матеріалами Служби безпеки України до 15 років тюрми засудили агента російського гру, який шпигував за штабами Сил оборони в Харкові та Чернівцях.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано