На Буковині відкрили меморіал легендарному Герою України «Да Вінчі»

Пошук
UA EN

На Буковині відкрили меморіал легендарному Герою України «Да Вінчі»

Війна
05.11
11:22

Поділись новиною:

У Чернівецькій області відкрили меморіал легендарному Герою України Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі». Пам’ятний знак встановили на території вишкільного табору в селі Добринівці Юрковецької громади.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної ради.

Зокрема, на відкриття меморіалу приїхали бойові побратими, мама та родичі «Да Вінчі». Також капелани та присутні на заході помолилися за всіх полеглих захисників України.

У відомстві зазначають, що меморіал спорудили за кошти місцевих жителів і сприяння голови громади Віталія Шафера.

Довідка: Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» – перший доброволець, який прижиттєво отримав звання Героя України. Полеглий Герой долучився до сил опору російському вторгненню у 2014 році, коли йому було 18 років. Пройшов найгарячіші точки війни в складі Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Був командиром батальйону «Вовки Да Вінчі». У підпорядкуванні молодшого лейтенанта Дмитра Коцюбайла перебувало декілька сотень людей.

Загинув воїн 7 березня 2023 року в боях поблизу Бахмута, йому було 27 років. Біля «Да Вінчі» розірвалася мінометна міна, один з уламків потрапив у шию. 10 березня 2023 року на Майдані Незалежності в Києві тисячі військових та цивільних проводжали Героя України Дмитра Коцюбайла в останній шлях.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Банилівській громаді відкрили меморіальну дошку полеглому захисникові Василю Безкоровайному.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано