На Буковині від старту програми держгрантів «єРобота» жоден бізнес не закрився: хто та на яку суму може їх отримати

Пошук
UA EN

На Буковині від старту програми держгрантів «єРобота» жоден бізнес не закрився: хто та на яку суму може їх отримати

Поділись новиною:

У Центрі зайнятості Чернівецької області, охочим відкрити власну справу, пропонують державні мікрогранти на 250 тисяч гривень. Як на них податися, фахівці роз’яснюють на комунікаційних майданчиках та спеціальних тренінгах для майбутніх та нинішніх підприємців. На заходи запрошують і внутрішньо переміщених осіб.

Про це С4 розповіла директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

«На сьогодні в Чернівецькій області є понад 700 грантів. 29 грантів за понад два роки дії цієї програми отримали внутрішньо переміщені особи. Це 29 людей, які закріпилися в Чернівецькій області, і це мінімум 60 робочих місць, які вони створили за умовами грантових програм», — каже Кожолянко.

Працевлаштовувати ВПО та заохочувати їх залишатися на Буковині обласному Центру зайнятості допомагають міжнародні партнери.

«Ідея спільної роботи на обласному ярмарку вакансій — це регіональна ініціатива. Ще один етап цієї спільної роботи — це буде створення відеороликів про шістьох роботодавців на території Чернівецької області, щоб можна було цю інформацію поширювати. Щоб шукачі роботи могли подаватися, і таким чином можна буде на більшу аудиторію поширити інформацію про наявні робочі місця», — говорить голова Польового офісу УВКБ ООН Чернівці Катерина Савицька.

На Буковині усі підприємці, які скористалися державним грантом «єРобота» від старту програми, розвивають свій бізнес, і жоден із них не закрився. Останнім часом попит росте на ветеранські гранти.

«У нас таких уже 19 грантів. На підході наступна хвиля, ми чекаємо результати. Можливо, будуть ще два, якщо державний центр погодить. Тобто ми рухаємося поступово. Вони відрізняються сумами. Тут максимальна сума 250 тисяч гривень і умова створення двох робочих місць, можна взяти 150 тисяч за умови створення одного робочого місця. Й останнім часом у нас з’явився грант до 75 тисяч без умови створення робочого місця, це під самозайнятість, але треба зареєструвати ФОП протягом двох років», — додає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості.

За її словами, до кінця року отримати грант зможуть і молоді люди до 25 років.

Читайте також: У Чернівецькій області відкрився третій офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано