На Буковині від початку року м’ясо подорожчало майже на 15%: фахівці назвали причину зростання ціни
На Буковині від початку року м’ясо подорожчало майже на 15%: фахівці назвали причину зростання ціни
Швидкі новини
На Буковині від початку року м’ясо подорожчало майже на 15%: фахівці назвали причину зростання ціни
Цьогоріч в Україні, у тому числі у Чернівецькій області, спостерігається тенденція до подорожчання м’яса. У червні, як порівняти з груднем 2024-го, ціни підняли на 14,9%.
Такі дані навели у Головному управлінні статистики у Чернівецькій області, передає С4.
Основними причинами подорожчання фахівці називають зменшення поголів’я худоби, високу вартість кормів та вплив загальної економічної ситуації.
Найбільше, за статистикою, подорожчала курятина, зокрема філе куряче – на 28,6%, тушки курячі – на 23,7%. Додали в ціні також яловичина та телятина (на 19,4%) і свинина (на 19,0%).
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ціни на споживчому ринку Чернівецької області в червні зросли на 1%, як порівняти із травнем.
Слідкуйте за нами у Telegram
Читайте також:
просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами