На Буковині у пунктах пропуску посилили ветеринарний контроль через поширення чуми кіз та овець у Румунії

Пошук
UA EN

На Буковині у пунктах пропуску посилили ветеринарний контроль через поширення чуми кіз та овець у Румунії

Поділись новиною:

В Україні посилили ветеринарно-санітарний контроль на румунському кордоні через випадки захворювання у сусідній країні овець та кіз на чуму дрібних жуйних. 

Про це пише С4 з посиланням пресслужбу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Вказується, що насамперед ввели заборону на ввезення на територію України з Румунії тварин, сприятливих до чуми і необроблених продуктів, зокрема сирого молока та молочних продуктів призначених для споживання людиною.

Наразі в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Закарпатській областях обліковують поголів’я овець та кіз, а також перевіряють їх клінічний стан. Крім того, створено групи термінового реагування і посилено контроль за транспортуванням.

Для запобігання поширенню вірусу у пунктах пропуску з Румунією проводять дезінфекцію транспортних засобів. До прикладу, на МАПП «Порубне – Сірет» дезінфекція здійснюється з використання дезмата та обприскувачів.

У Держпродспоживслужбі попередили українців про те, що одним із факторів передачі вірусу можуть бути харчові продукти, які переміщуються громадянами через державний кордон для власного споживання. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області виявили свиней, заражених африканською чумою.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано