На Буковині у гірські річки запустили понад 65 тис. екземплярів струмкової форелі

Пошук
UA EN

На Буковині у гірські річки запустили понад 65 тис. екземплярів струмкової форелі

Поділись новиною:

У Чернівецькій області провели зариблення гірських річок краю. У Черемош та Прут запустили 65 650 екземплярів струмкової форелі, яка належить до родини лососевих.

Про це інформує С4 з посиланням на Чернівецький рибоохоронний патруль.

Так, до річки Черемош з притоками вселили 50 419 рибин у Вижницькій та Путильській громадах. З них більше 35 тис. екз. випустили до річки в межах іхтіологічного заказника «Черемоський».

Водночас у річку Прут в селі Дубівці Мамаївської громади випустили 15 231 екз. форелі.

Буковинців фахівці закликали брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення, і своєчасно повідомляти про порушення за номером «гарячої лінії» відомства.

Довідка: струмкова форель (або кумжа) – аборигенний вид річок Чернівецької області, що є надзвичайно цінною рибою з родини лососевих. Має ніжне, смачне, рожевого кольору м’ясо і високо ціниться як делікатесний продукт. 

В Україні кумжу розводять у гірських річках Карпат, де створено понад 20 заводів відтворення запасів цінної риби.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що правоохоронці на Буковині викрили двох порушників, які незаконно наловили рибу на понад 60 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано