На Буковині СБУ повідомила про підозру в держзраді колаборантці з Донеччини

Пошук
UA EN

На Буковині СБУ повідомила про підозру в держзраді колаборантці з Донеччини

Поділись новиною:

У Чернівецькій області Служба безпеки України повідомила про підозру в державній зраді ексчиновниці з Донеччини. Жінка здавала окупантам односельчан та очолила підконтрольний РФ орган влади.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Управління СБУ в Чернівецькій області.

У відомтсві зазначають, що зловмисницею є колишня староста Боївської сільської ради Нікольської громади Маріупольського району Донецької області.

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, чиновниця вирішила перейти на бік ворога. Щоби вислужитись перед новими «господарями», зрадниця під час окупації населеного пункту в березні 2022 року за власної ініціативи зібрала й передала представникам держави-агресора інформацію про учасників бойових дій, колишніх співробітників правоохоронних органів, які проживають у селі, а також місцевих мешканців, котрі допомагали Силам оборони України. У результаті дій зловмисниці окупанти заарештували двох чоловіків та жінку.

За таку «відданість» зрадниця отримала «винагороду» — її призначили «головою» окупаційної Боївської сільської адміністрації Володарського району».

На підставі зібраних доказів зловмисниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 5 ст. 111–1 (колабораційна діяльність)

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення винної до відповідальності.

Нагадаємо, на Буковині за державну зраду судитимуть колишнього співробітника Херсонської виправної колонії. За даними слідства, колаборант після захоплення Херсона добровільно перейшов на бік ворога.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано