На Буковині працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги: які послуги надають

Пошук
UA EN

На Буковині працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги: які послуги надають

Здоров'я
12.06
10:56

Поділись новиною:

У Чернівцях та області працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. Вони надають допомогу постраждалим від насильства, зокрема, домашнього.

Про це пише С4 із посиланням на департамент соціальної політики Чернівецької міської ради.

«Якщо ви або ваші близькі постраждали від насильства, зокрема, домашнього — вам є до кого звернутися. Телефонуйте за номером +380 96 019 21 65 або +380 66 019 21 65», — йдеться в дописі відомства у Facebook.

У перелік послуг, які надають фахівці мобільних бригад, входить: екстрене реагування на виклики; психологічні консультації; соціальне консультування; супровід, за потреби залучення до допомоги інших суб‘єктів для отримання більш розширених послуг, які потребують люди, котрі зіткнулись із насильством.

Як зазначають у департаменті соцполітики Чернівецької міськради, фахівці мають можливість виїжджати на виклики та надавати допомогу на місці.

Що роблять фахівці мобільних бригад

  • оперативно відреагують на повідомлення про випадки насильства і виїдуть на місце події за необхідності;
  • нададуть безоплатну психологічну підтримку;
  • розкажуть постраждалим їх права й можливості, проінформують про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства;
  • повідомлять про наявні спеціалізовані сервіси (притулки, кризові кімнати, денні центри) та, за потреби, перенаправлять туди постраждалих.

Довідка: В Україні діє 107 мобільних бригад у 22 областях. Мобільні бригади працюють за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у координації з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України. Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів США (Бюро гуманітарної допомоги USAID), Норвегії, Швеції та Гуманітарного Фонду для України (UHF).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що мобільна стоматологічна бригада КНП «Міська дитяча поліклініка» в червні проводить безоплатні стоматологічні огляди дітей.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано