На Буковині повідомили про підозру ексдиректору школи з Донеччини, який організував навчання дітей за «стандартами» окупантів

Пошук
UA EN

На Буковині повідомили про підозру ексдиректору школи з Донеччини, який організував навчання дітей за «стандартами» окупантів

Поділись новиною:

На Буковині СБУ повідомила про підозру колишньому директору школи з тимчасово окупованого Маріупольського району. Зрадник у селі Портівське організував навчання українських дітей за «стандартами» ворога.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу управління СБУ в Чернівецькій області.

Правоохоронці з’ясували, що уродженець рф більшу частину свого життя проживає в Маріуполі. Він є громадянином України й до повномасштабного вторгнення працював у органах місцевого самоврядування та освітніх закладах. Зокрема, був секретарем Мелекінської сільської ради, а потім вчителем та директором комунального закладу Мангушської селищної ради — Портівської школи.

Та після захоплення військами рф території Маріупольського району і створення в червні 2022 року незаконної «адміністрації першотравневого району днр» зрадник пішов на співпрацю з окупантами і став виконувачем обов’язків директора так званого «муніципального бюджетного загальноосвітнього закладу «Портівська школа».

Вказується, що колаборант одразу почав впроваджувати російське законодавство в українському навчальному закладі й переводити школу на систему освіти держави-агресорки. На своїй «посаді» він активно поширював ворожу пропаганду.

За інформацією СБУ, у вересні 2023 року під час проведення окупаційною владою незаконних виборів до «органів влади днр» зрадник не тільки надав для організації та проведення «голосування» приміщення школи, а й публічно запросив узяти в ньому участь місцеве населення.

Відтак, на підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111–1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

У СБУ додали, що місця перебування зрадника правоохоронцям відомі, тож нині тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, раніше ми писали, що СБУ на Буковині повідомили про підозру колишній старості села на Херсонщині.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано