На Буковині під приводом надання соцдопомоги шахраї ошукали двох місцевих жительок на майже 20 тисяч гривень

Пошук
UA EN

На Буковині під приводом надання соцдопомоги шахраї ошукали двох місцевих жительок на майже 20 тисяч гривень

Поділись новиною:

На Буковині дві місцеві жительки потрапили на гачок шахраїв та втратили майже 20 тисяч гривень. Цього разу аферисти видурили кошти під приводом надання соціальної допомоги.

Про це інформує С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Так, 31 січня, із заявою про шахрайство до відділення поліції звернулася 35-річна мешканка села Вашківці. Заявниця розповіла, що в одній соціальній мережі побачила публікацію про можливість отримання грошової допомоги від благодійної організації. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити її банківського рахунку. У подальшому з розрахункового рахунку жінки зникло майже десять тисяч гривень.

Цього ж дня ще однією жертвою аналогічної схеми шахрайства стала 45-річна жителька Чернівців. Жінка повідомила співробітникам Чернівецького РУП, що отримала СМС-повідомлення від «DOPOMOGA VID OOH». Чернівчанка перейшов за посиланням, яке було в СМС, вказала свої анкетні дані та інформацію про банківський рахунок. Після чого отримала сповіщення про перерахування 9300 гривень на невідомий рахунок.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці звертаються до громадян із проханням довіряти інформації про соціальні виплати тільки з офіційних сайтів установ і організацій. Закликаємо: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями та в жодному випадку не вводьте конфіденційну інформацію, що стосується ваших банківських рахунків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що псевдобанкіри та фейкові благодійники ошукали трьох буковинців на понад 115 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано