На Буковині до 15 років неволі засудили «віцемера Тореза», яка займалась депортацією українців до Сибіру

Пошук
UA EN

На Буковині до 15 років неволі засудили «віцемера Тореза», яка займалась депортацією українців до Сибіру

Поділись новиною:

За матеріалами Служби безпеки України засудили до 15 років позбавлення волі так звану «заступницю голови адміністрації міста Торез» на Донеччині. Зрадниця займалась депортацією українців до Сибіру.

Про це пише С4 з посиланням на управління СБУ у Чернівецькій області.

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну керівницю окупаційних органів рф у тимчасово захопленій Донеччині. Зловмисницею є так звана «заступниця голови адміністрації міста Торез» (нині – Чистякове).

На цій «посаді» вона виконувала завдання москви щодо депортації мешканців тимчасово окупованих районів Донеччини до країни-агресора. Для цього вона організувала в місті «перевалочну базу», яку використовували для примусового вивезення жителів Маріуполя і Волновахи до віддалених регіонів росії. Серед «пунктів призначення» були території Сибіру і Далекого Сходу.

Як встановили слідчі, зловмисниця ще у 2016 році приєдналась до лав терористичної організації «днр». Тоді окупанти призначили її «керуючою справами» окупаційної адміністрації м. Єнакієво».

Там вона організовувала антиукраїнські мітинги, допомагала розквартировувати бойовиків і сприяла їх матеріально-технічному забезпеченню. Згодом, її «підвищили» до «віцемера м. Торез» та доручили відповідати за «соціальний блок».

На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисницю винною за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації)

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення винної до відповідальності.

Раніше ми писали про те, що на Буковині судитимуть путінолюбку, яка виправдовувала злочини рашистів.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано