Московські попи на Буковині не дозволили відспівати тіло загиблого військового: подробиці скандалу

Пошук
UA EN

Московські попи на Буковині не дозволили відспівати тіло загиблого військового: подробиці скандалу

Поділись новиною:

На Буковині місцеві священнослужителі не пускали до церкви домовину загиблого на війні військовослужбовця. Однак згодом люди, які прийшли попрощатися з Героєм зайшли в храм силою.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Суспільне Чернівці.

Фото: Суспільне Чернівці

Як повідомляють кореспонденти Суспільного, віряни ПЦУ в селі Задубрівка Чернівецької області силою зайшли до храму після сутички з УПЦ МП. Це відбувалося під час похорону полеглого військового Івана Назарія.
Зокрема, мати загиблого бійця у сльозах просила пустити їх до церкви.

«Сьогодні ховаємо третього воїна з нашого села. Їх усіх не заносили до церкви. Люди зійшли, бо вже не могли цього терпіти. Ми маємо документи, що можемо користуватися храмом. Мама просила занести тіло до церкви. Спочатку хотіли добитися цього мирним шляхом, але довелося силою», — розповіла Суспільному прихожанка ПЦУ Сидора.

Видання також зазначає, що група людей змогла зайти через бічні двері храму. За словами одного із чоловіків Олександра Сергієнка, там їх зустріли три чоловіки та священник.

«Вони використовували проти нас вогнегасники, щоб не пустити до церкви. Але ми змогли зайти. Центральні двері храму вони підперли ломом. Ми це акуратно прибрали й відкрили двері, щоб занести тіло героя всередину», — сказав Олександр.

Раніше ми писали, що 2 квітня, депутат Хмельницької облради поширив у своїх соцмережах відео, на якому священики УПЦ московського патріархату побили добровольця ЗСУ. Представники церкви стверджують, що військовий спеціально переодягнувся у форму й був провокатором, а в поліції відкрили кримінальне провадження.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано