Моновиставу «Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок» готує до прем’єри Чернівецький Драмтеатр Кобилянської (фото)

Пошук
UA EN

Моновиставу «Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок» готує до прем’єри Чернівецький Драмтеатр Кобилянської (фото)

Культура
21.06
17:16

Поділись новиною:

На пресконференції, присвяченій прем’єрі моновистави «Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок» за п’єсою Олега Михайлова, що відбудеться в Чернівцях уже 27 червня, журналістам показали уривок репетиції, а відтак детальніше про виставу розповіли директор драмтеатру ім. Ольги Кобилянської Іван Бутняк, режисер Дмитро Леончик та акторка, заслужена артистка України Лариса Попенко.

«Тішуся, що ця вистава буде поставлена на сцені — майстерні, яка вже діє понад рік. Попри те, що в першу чергу ми приділяємо всю виробничу увагу головній сцені театру, ми встигаємо й тут втілювати нові проєкти. Не в усіх театрах є окремі сцени. У нас вона непросто мала сцена, вона ще й фізично знаходиться в іншій будівлі, і це завжди створює додаткове навантаження. Але в нас нещодавно вже була тут прем’єра моновистави «Казки на поді», розрахованої на маленьких глядачів і сімейні перегляди, а зараз у нас знову моновистава. Вели перемовини з автором — Олегом Михайловим, і він повідомив, що не зможе бути на прем’єрі, тому що він проживає в Харкові. Це буде дев’ята прем’єра цього сезону, тобто зараз ми активні, як ніколи», — розповів Іван Бутняк.

Моновистава «Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок» належить до жанру бурлеск і розрахована на глядачів старше дванадцяти років.

«Ми коли читали цю п’єсу, збагнули що в ній сьогодні є потреба, бо це така людяна історія. Це і сміх, і сльози. Дуже цікава історії жінки фрекен Хільдур Бок, усі ми її знаємо з казки Астрід Ліндгрен про Малюка й Карлсона, але тут цей персонаж розкривається зовсім по іншому — не так, як ми звикли його сприймати. Це вигадана історія, але мені здається, що є якість перетини як із самою авторкою, так і з її казковим персонажем. Наша Хільдур Бок живе у 20-му столітті, і попри складні часи, війни, вона не втрачає оптимізму й рятуючи себе рятує інших. Нам би хотілося, щоб ця вистава була яскравою плямкою в оцій нашій сірій буденності. Бо коли війна, людям потрібне щось тепле, добре, людяне і світле», — зазначив Дмитро Леончик.

Лариса Попенко розповіла, що для неї ця вистава стала експериментом, на який раніше вона б ніколи не погодилась. Але, занурившись у сценарій усі сумніви відпали.

«Ми приходимо в цей світ для добра. Ми маємо творити добро. Ми люди. Люди людяні. І, напевно, у нашій виставі багато запитань, на які глядачі мають дати собі відповіді», — філософськи додала Лариса Попенко.

Прем’єрні покази вистави «Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок» відбудуться 27 та 28 червня. Відтак драмтеатр йде в традиційну липневу відпустку. А вже з 10 серпня — відкриють новий сезон.

Фото: Тарас Піц

Читайте також: Книгу Інґи Кейван про осмислення російсько-української війни «Діти Беслану» презентували в Чернівцях.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано