Молився за захисників і провів богослужіння у храмі Трьох святителів: митрополит Епіфаній відвідав Буковину

Пошук
UA EN

Молився за захисників і провів богослужіння у храмі Трьох святителів: митрополит Епіфаній відвідав Буковину

Поділись новиною:

Предстоятель Православної церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Чернівецьку область.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

28 жовтня Епіфаній у 31-му прикордонному загоні імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича помолився разом з архієпископом Германом та капеланами за полеглих захисників Батьківщини й відзначив воїнів – прикордонників церковними нагородами.

«У своєму слові після нагородження Блаженнійший владика побажав військовослужбовцям сили й наснаги у непростий час війни, спричиненої нападом російських загарбників, наголосив на важливості молитви та духовної підтримки оборонців України», – йдеться у повідомленні.

Водночас 29 жовтня предстоятель ПЦУ очолив Божественну літургію у храмі на честь Трьох святителів – Василя Великого, Григорія Богослова та Іоана Золотоустого, який розташований на території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Зазначимо, що митрополит Епіфаній народився у селі Вовкове на Одещині. Втім дитинство та шкільні роки пройшли в селі Стара Жадова, що на Буковині, де й закінчив середню школу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано