Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Пошук
UA EN

Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)

Політика
04.07
18:05

Поділись новиною:

У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4.

Зокрема, мер зазначив, що в Чернівцях на базі управлінських компаній «Містосервіс», «Житлосервіс» та «Ремжитлосервіс» відкрили мобілізаційні пункти.

Як пояснив очільник міста потрібні вони для консультації військовозобов’язаних.

«Вони створені, щоб консультувати людей про те, яким чином потрапити в ту чи іншу частину, як відбувається мобілізація, куди подавати документи, листи, оновлювати військово-облікові дані тощо», — сказав Роман Клічук.

Міський голова також пояснив, як у Чернівцях планують вирішити нестачу кадрів на комунальних підприємствах. За його словами, цю проблему міська рада обговорювала з обласною військовою адміністрацію та ТЦК.

«Ми хочемо, щоб вони увійшли в положення, зрозуміли, що це критично. Це спричинить їх (комунальних підприємств — ред.) зупинку. Ми зараз готуємося до зими, яка може бути складною. Хотілося, щоб мобілізація не зірвала цей процес», — заявив мер.

Окрім цього, під час преференції очільник міста розповів, коли планують здати в експлуатацію сквер у мікрорайоні «Садгора», ремонт якого мали закінчити до 1 липня, однак, як зазначив Роман Клічук, виникли затримки через декілька причин, зокрема, нестачу людей для робіт.

Також, за його словами, затримкою слугував буревій, який завдав шкоди скверу, тож підрядникові довелося це виправляти.

«Третє — це просто вандалізм. Люди просто скористалися тим, що ще не встановлені камери й елементарно відбулися крадіжки. Наскільки я знаю, було звернення в поліцію. Поліція знайшла того злодія, який там і порозбивав, і повикрадав. Потрібен ще певний період на те, щоб виправити», — сказав міський голова.

Підрядник, своєю чергою, пообіцяв, що сквер здадуть в експлуатацію наприкінці місяця.

Водночас Алею Героїв біля флагштока в парку «Жовтневий» планують облаштувати до кінця місяця. Роботи зараз перебувають на фінішній прямій. На них витратили 250 тисяч гривень.

«Уже узгоджено з матерями загиблих зовнішній вигляд конструкції. Залишилося узгодити, якого кольору світитиме сітка. Є вже один виготовлений екземпляр. На цьому тижні мали змонтувати», — сказав мер.

Під час пресконференції так само обговорили питання ремонту скверу імені М. Емінеску, що на вулиці Бандери.

Роман Клічук зазначив, що за допомогою на оновлення громадського простору в центрі міста звертаються як до румунської діаспори, так і до місцевого бізнесу й меценатів.

«Сквер імені М. Емінеску перебуває в поганому стані. Усе обдерте й облуплене. Не так же має виглядати сквер у центрі міста, тим більше, що там стоїть пам’ятник культурного діяча сусідів — друзів, які допомагають, як місту, так і державі загалом. Це наше зобов’язання», — зазначив очільник міста.

Прокоментував міський голова й підготовку міста до зими.

За його словами, на всіх критичних підприємствах є генератори, які місто продовжує отримувати. Утім, їхнє використання призводить до значних витрат, через велику кількість бензину, потрібної для їхньої роботи.

Також Чернівці отримали дві когенераційні установки, які переробляють газ на електроенергію.

«До кінця літа вони будуть змонтовані на двох великих котельнях. Ми застрахувалися на той випадок, якщо не буде електрики, а буде газ — ці котельні будуть працювати», — сказав Роман Клічук.

Мер додав, що наразі місто веде перемовини з приватними інвесторами, які запропонували змонтувати когенераційні установки. Зі слів мера, їх встановляють орієнтовно до жовтня-листопада.

Окрім цього, під час пресконференції з’ясувалося, що в Чернівцях розглядають можливість розпочати навчання в школах раніше вересня.

Як сказав очільник міста, наразі рекомендацію Міністерства освіти й науки обговорюють із керівниками шкіл та консультуються щодо цього з іншими містами.

«Це в процесі. Я думаю, що, ймовірно, навчання раніше розпочнеться не в усіх школах, а в деяких — хто яке ухвалить рішення. Це буде спільне рішення як управління освіти, так і керівництва шкіл», — зауважив Роман Клічук.

Фоторепортаж: Тарас Піц.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини
Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України. Про це повідомила директорка департамент...
У Чернівцях благодійним концертом «Сила духу» вшанували пам’ять Романа Шухевича (фото)
У парку імені Шевченка в Чернівцях відбувся благодійний концерт до річниці від дня народження Романа Шухевича. На концерті збирали гроші для працівників парку, які зараз служать у ЗСУ. ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано