Міська рада звернеться до Чернівецької ОВА та президента щодо присвоєння Дмитру Сірману звання Героя України

Пошук
UA EN

Міська рада звернеться до Чернівецької ОВА та президента щодо присвоєння Дмитру Сірману звання Героя України

Політика
26.09
13:28

Поділись новиною:

Чернівецька міська рада проситиме Чернівецьку обласну військову адміністрацію клопотати перед президентом України про присвоєння звання «Герой України» посмертно старшому солдату ЗСУ Дмитру Сірману з врученням ордена «Золота зірка».

Відповідне рішення підтримали депутати міської ради під час засідання 26 вересня, пише С4. «За» проголосували 34 депутати. Рішення ухвалили одноголосно.

Як йдеться у тексті звернення, звання «Герой України» присвоюється громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або самовідданого служіння українському народові.

«За свого життя Дмитро Сірман досяг цих двох чинників, зокрема виявив особисту мужність під час російсько-української війни, а перед тим у мирному житті самовіддано працював для розвитку місцевого самоврядування, активно поширював українські культурні та духовні цінності», – цитувала звернення депутатка Антоніна Бабюк.

Дмитро Сірман працював на різних посадах в органах виконавчої влади, був фахівцем у сфері житлово-комунального господарства та архітектурно-будівельної діяльності.

Добровільно став на захист країни. Виконував бойові завдання у складі 116 окремої механізованої бригади на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Старший солдат постійно виявляв хоробрість під час контактних стрілецьких боїв з ворогом, ефективно виконував бойові завдання як з оборони позицій, так і штурмових операцій. Неодноразово відбивав ворожі штурми та особисто знищував окупантів. Ризикуючи своїм життям, врятував побратимів.

3 серпня 2024 року тримав оборону в районі Синьківки Харківської області. При спробі окупантів просунутися на позиції під час бою особисто ліквідував окупанта, далі продовжив бій, однак згодом зазнав смертельних ран.

Дмитро Сірман віддав усього себе місцевому самоврядуванню і роботі. Неодноразово був депутатом міської ради, членом правління товариства «Український народний дім», працював заступником міського голови.

Був відомими краєзнавцем, досліджував українську історію, популяризував народні традиції та організовував пізнавальні туристичні маршрути на Буковині для туристів зі всього світу.

Додамо, що на сьогоднішньому засіданні депутати проголосували також і за присвоєння Дмитрові Сірману звання “Почесний громадянин міста Чернівців”, а також про перейменування вулиці на його честь у Садгірському районі міста.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано