Минулої доби шахраї ошукали шістьох буковинців на майже 800 тисяч гривень

Пошук
UA EN

Минулої доби шахраї ошукали шістьох буковинців на майже 800 тисяч гривень

Поділись новиною:

Протягом 8 квітня шестеро мешканців Чернівецької області стали жертвами шахрайства. Зловмисники видурили в буковинців кошти на загальну суму в майже 800 тисяч гривень.

Про це інформує С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, 39-річна чернівчанка, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшла за надісланим посиланням. Після цього жінка покроково виконала всі дії, які їй пропонувалися та ввела свої банківські дані. У результаті з її рахунку було знято 2100 гривень.

Також 36-річна жителька села Великий Кучурів під приводом купівлі автомобіля через оголошення в Інтернеті перерахувала невідомій особі майже 675 тисяч гривень. Після отримання коштів потенційний продавець на зв’язок не виходить.

З рахунку 39-річної жительки села Брусниця невідома особа перерахувала 3700 гривень. За такою ж схемою невідомий заволодів 15 тисячами гривень, які належали 46-річному жителю села Остриця.

А 30-річна жителька села Кліводин, маючи намір купити кросівки в інтернеті, вказала реквізити своєї банківської картки, з якої було знято 3700 гривень.

Водночас до 40-річного буковинця із села Луковиця надійшло смс-повідомлення від псевдобанкірів про можливість застрахувати кошти на картці за допомогою онлайн-банкінгу. У результаті шахрайських схем у чоловіка з рахунку було знято 13 тисяч гривень.

Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

  • термін дії банківської картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv2-код.

Також громадяни повинні пам’ятати, що довіряти інформації про соціальні виплати варто тільки з офіційних сайтів відповідних установ і організацій.

Нагадаємо, 4 квітня шахраї ошукали двох буковинців на понад 38 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Командир 82-ї Буковинської бригади Дмитро Волошин отримав звання «Герой України»
У День Захисників і Захисниць України президент Володимир Зеленський вручив командиру 82 окремої десантно-штурмової Буковинської бригади полковнику Дмитру Волошину звання «Герой України». Про це п...
Війна
01.10
13:48
Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано