Миколайчук OPEN увійшов в трійку кращих кінофестивалів України

Пошук
UA EN

Миколайчук OPEN увійшов в трійку кращих кінофестивалів України

Культура
27.06
11:34

Поділись новиною:

Фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN, який минулого тижня відбувся у Чернівцях, визнали одним із кращих в Україні та увійшов у трійку кращих вітчизняних кінофестивалів.

Про це під час засідання міської ради заявила начальниця управління культури ЧМР Юлія Сафтенко, передає С4.

За її словами, за результатами фестивалю Чернівці цьогоріч стали одним з головних кіноміст України.

«Миколайчук OPEN – це дев’ять днів кіноподій і понад дев’ять місяців плідної підготовки до нього. За дев’ять днів було проведено 95 заходів. Створено дуже круту річ – кіноекскурсію містом. Ще 68 стрічок понад десяти країн світу обраних з-поміж 900 поданих лише на конкурс заявок – це майже чотири тисячі відвідувачів і майже 300 тисяч гривень, зібраних на благодійність для дітей постраждалих від війни», – сказала Сафтенко.

Згадала начальниця управління культури й про голлівудського актора Вігго Мортенсена, який завітав на кінофестиваль, щоб представити стрічку «Мертві не завдають болю».

Нагадаємо, кінофестиваль Миколайчук OPEN тривав у Чернівцях з 15 до 23 червня. Нагороди отримали чотири стрічки з національного та міжнародного конкурсів повних та коротких метрів. Переможці отримали головну нагороду кінофестивалю «Залізного Миколайчука» та грошові винагороди.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано