Майже 650 тисяч українців отримали перші виплати за програмою «Національний кешбек»

Пошук
UA EN

Майже 650 тисяч українців отримали перші виплати за програмою «Національний кешбек»

Поділись новиною:

646 378 громадян України отримали фінансову підтримку від держави за програмою «Національний кешбек». З них близько 10% – пенсіонери.

Про це повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко, пише С4.

У вересні учасникам програми було нараховано 37,2 млн грн, а за жовтень – 104,6 млн грн, що майже втричі перевищує нарахування за попередній місяць.

«Цю виплату від держави громадяни можуть спрямувати, зокрема, на оплату комунальних послуг. Це особливо актуальне питання у період опалювального сезону. Тож надаємо громадянам підтримку, заохочуючи їх обирати українські товари», – зазначила Свириденко.

За її словами, станом на 28 жовтня, до програми долучилося 2,4 млн українців, які оформили 2,6 млн карток. Понад 1,5 млн користувачів активували у «Дії» картки для виплат.

«Національний кешбек» від держави доступний вже на 295 тисяч українських товарів від 1469 місцевих виробників. Витратити повернені кошти можна на послуги: комунальні, медичні, транспортні та інші, або задонатити на ЗСУ. Зняти кошти з картки для виплат кешбеку не можна.

Для отримання кешбеку необхідно подати заявку через сайт або мобільний застосунок банку, що бере участь у програмі, або звернутися до відділення банку. Далі визначити картки для оплати покупок та надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції у магазинах-учасниках програми. Опісля відкрити фізичну чи віртуальну картку для зарахування кешбеку. Насамкінець треба у застосунку «Дія» в розділі «Сервіси» обрати картку «Національний кешбек» для виплат.

Додамо, що, за словами начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Руслана Запаранюка, на Буковині до програми «Національний кешбек» доєдналися 27 підприємств. Це виробники одягу, харчів, напоїв, хімії, будівельних матеріалів та меблів і торгові компанії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Кількість випадків зростає: на Буковині за тиждень виявили понад 4,5 тисячі хворих на ГРВІ
З 21 по 27 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 4569 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій, з яких 2932 хворих – діти. Захворюваність, як порівняти з попереднім тиждень, збільшилася н...
«Не мовчи, полон вбиває»: у Чернівцях провели чергову акцію на підтримку військовополонених (фото)
У Чернівцях на Центральній площі біля пам’ятника Т. Шевченку відбулася щотижнева акція «Не мовчи, полон вбиває» на підтримку військовополонених та зниклих безвісти. Люди тримали в руках плакати та тр...
Війна
27.10
18:30
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано