Майже 140 бойових зіткнень відбулося за добу на фронті: у Генштабі розповіли, яка ситуація на напрямках

Пошук
UA EN

Майже 140 бойових зіткнень відбулося за добу на фронті: у Генштабі розповіли, яка ситуація на напрямках

Війна
30.06
11:05

Поділись новиною:

Триває 858 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби на різних напрямках фронту відбулося 138 бойових зіткнень, а з початку цього дня росіяни вже 47 разів атакували позиції українських військ.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

За минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах два ракетних і 48 авіаційних ударів.

Водночас авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили пункт управління, склад пально-мастильних матеріалів та чотири райони зосередження особового складу противника.

Ситуація на напрямках

На Харківському напрямку наші війська успішно відбили одну атаку окупантів в районі Глибокого.

На Куп’янському напрямку триває бій в районі Стельмахівки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку наші війська стримують дві атаки противника біля Невського та Макіївки.

На Сіверському напрямку ворог атакує в районах Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Всього п’ять штурмових дій, три з яких уже відбито.

На Краматорському напрямку наші війська стримують три атаки противника в районі Іванівського та Часового Яру. Ще одну штурмову дію успішно відбито.

На Торецькому напрямку окупанти двічі безуспішно намагалися покращити своє становище в районах Північного та Південного.

Гарячою називають ситуацію у Генштабі на Покровському напрямку. Сили оборони з початку доби відбивали 15 атак противника. 10 штурмових дій зупинено. П’ять атак в районах Прогресу, Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки та Новоселівки Першої тривають.

На Курахівському напрямку сьогодні відбулося вже 10 атак. Вісім спроб ворога прорвати наші рубежі успіху не мали, дві атаки тривають.

На Времівському напрямку наші війська відбивають дві атаки противника в районі Водяного. Також успішно зупинено штурмові дії ворога в районі Урожайного.

На Гуляйпільському напрямку підрозділи наших військ відбивають одну атаку противника на напрямку Чарівного.

На Оріхівському напрямку Сили оборони зупинили дві атаки противника в районі Роботиного.

Як повідомлялося раніше, протягом 29 червня українським захисникам вдалося ліквідувати ще орієнтовно 1140 росіян, знищити сім танків, 19 бойових броньованих машин та 53 артилерійські системи. Загалом від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила на війні проти України 542 700 своїх військових.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано