Людей не пустили в укриття: що відомо про загибель дитини й двох дорослих у Києві

Пошук
UA EN

Людей не пустили в укриття: що відомо про загибель дитини й двох дорослих у Києві

Війна
01.06
09:50

Поділись новиною:

Внаслідок падіння уламків під час нічної атаки ракетами у Києві загинуло троє людей, серед яких одна дитина. Чоловік однією з загиблих стверджує, що їх не пустили в укриття й вони отримали смертельні травми біля нього.

Про це пише С4 з посиланням на «Суспільне».

Фото: Суспільне

Зокрема, Ярослав, чоловік загиблої розповідає, що після початку тривоги люди побігли в укриття, але його не відкрили: «Люди стукали, і в той момент прилетіло».

За словами місцевих жителів, уламки впали через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги. Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє мирних жителів, у тому числі дитина, які також прямували в укриття.

Для з’ясування причин трагедії до поліклініки, де це сталося, направили фахівців департаменту муніципальної безпеки. Про це заявив міський голова Києві Віталій Кличко.

Мер міста наголосив, що відповідальність за роботу укриття несе керівник медзакладу і глава районну, який має контролювати роботу укриттів, що є на мапі міста і повинні працювати.

Очільник Деснянської РДА Дмитро Ратніков сказав, що директор полікліники № 3стверджує, що працівник нічної зміни відкрив центральний вхід.

«Частина мешканців опинилися в укритті, частина – ні. З самого ранку ведеться робота з керівництвом поліклініки та фахівцями департаменту муніципальної безпеки КМДА. Викликані на доповідь всі відповідальні особи», – написав Ратніков.

Водночас у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що поліція Києва вже розпочала за цим фактом кримінальне провадження.

Очільник відомства Ігор Клименко каже, що у межах розслідування правоохоронці знайдуть та притягнуть до відповідальності усіх винних осіб.

Крім того, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно проводитиме перевірки доступності та стану бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

Нагадаємо, уночі 1 червня рашисти вночі знову атакували Київ. Загалом загарбницькі війська випустили 10 балістичних ракет, усі були знищені силами ППО. Утім внаслідок падіння уламків загинули люди, багато отримали травми.

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано