Лісівника у Чернівецькій області підозрюють у службовій недбалості, через яку незаконно зрубали дві сотні дерев

Пошук
UA EN

Лісівника у Чернівецькій області підозрюють у службовій недбалості, через яку незаконно зрубали дві сотні дерев

Поділись новиною:

Правоохоронці повідомили про підозру 63-річному буковинцю, який через службову недбалість допустив незаконну вирубку майже 200 дерев у Сокирянському лісовому господарстві.

Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці встановили, що 63-річний лісівник не здійснював обхід лісу, через що невідомі незаконно зрубали живі та сухостійні дерева різних порід. Актів про порушення в лісі підозрюваний також не складав.  

Згідно із висновком експертизи, розмір екологічної шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу (державі) внаслідок незаконної порубки 199 дерев, становить 1 854 667 гривень.

Правоохоронці також з’ясували, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочину проти довкілля.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області викрили посадовця Берегометського лісомисливського господарства, який організував незаконну порубку дерев у Національному природному парку «Вижницький».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано