Лікарі спостерігають збільшення кількості ускладнень онкології після видалення новоутворень на шкірі в косметологів  

Пошук
UA EN

Лікарі спостерігають збільшення кількості ускладнень онкології після видалення новоутворень на шкірі в косметологів  

Здоров'я
16.09
16:50

Поділись новиною:

Онкологи радять щорічно звертатися до лікарів і обстежувати родимки й невуси на шкірі, але важливо це робити у спеціалізованих закладах.

Про це у програмі «Здоров’я у фокусі» на С4 розповів гендиректор Буковинського клінічного онкологічного центру Ігор Малишевський.

«На жаль, останні роки ми спостерігаємо, що збільшилась кількість пацієнтів з ускладненнями після того чи іншого видалення, зокрема і на шкірі. В різних косметологічних клініках, кабінетах, де немає відповідних фахівців і не дотримуються певні норми діагностики, гістології та в подальшому лікуванні», – зазначив гендиректор онкоцентру.

За його словами, після таких видалень до медичного закладу пацієнти звертаються вже з метастазами в інших органах і системах, що значно скорочує життя та його якість.

«Ніхто відповідальності не несе і ніхто не визнає це. А людина до нас уже приходить з метастазами і не розуміє, чому так відбулося», – додав Малишевський.  

Консультації щодо стану шкіри варто починати з дерматолога. Лікар хірург-онколог Олександр Куцак наголошує, що при необхідності хірургічного втручання – робити їх треба лише у спеціалізованій лікарні.

«Треба пацієнту зрозуміти, що якщо лікар не є співробітником спеціалізованої установи, він подальшу долю пацієнта не розкладе, не розпише. Він відправить в онкоцентр, там рєбята якось розрулять. Наприклад, я коли берусь, і в мене є сумнівні клінічні випадки, я десь приймаю рішення, незважаючи на свій досвід, – в мене теж бувають сумніви в плані діагностики. Але я знаю, що зробити потім, якщо я кудись не туди пішов в плані діагностичного процесу», – зауважив медик.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Буковинський онкологічний центр отримав лінійний прискорювач. Сучасне обладнання дозволяє лікувати пухлини складної форми та ті, що розташовані у важкодоступних місцях, а ще такий метод мінімізує ризик ураження здорових клітин.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано