Пітчинг, лекції та позаконкурсна програма короткого метру: як пройшов сьомий день Миколайчук OPEN

Пошук
UA EN

Пітчинг, лекції та позаконкурсна програма короткого метру: як пройшов сьомий день Миколайчук OPEN

Культура
21.06
20:02

Поділись новиною:

Кінофестиваль Миколайчук OPEN у Чернівцях триває. У сьомий день заходу для глядачів провели пітчинг та лекції, а також організатори представили позаконкурсну програму короткого метру.

Більше цікавих подробиць із фестивалю — дізнавалися журналісти С4.

Родзинкою Миколайчук OPEN був блок українського короткого метру. Творча команда шостого та сьомого дня фестивалю презентувала свої ідеї фільмів, які наступного року представлять на кінофестивалі.

Зокрема, режисерка Вікторія Іванова в жанрі жахів розпочала створювати свою стрічку ще до повномасштабного вторгнення.

«Це фільм у жанрі магічного реалізму. Він базується на оповіданнях Хуліо Кортасара і він про війну, але про війну іншими словами. Ми зняли його за три дні, але до того процес був доволі довгий. Довго йшов сценарій тому, що це новий жанр для мене. Сценарій зайняв багато часу. Працювала я абсолютно з новою командою для мене, але після цього фільму ми стали як родина. Це вперше показ в Україні. Мені дуже цікаво, як цей фільм у такому жанрі й із таким посиланням сприйме саме український глядач», — каже Іванова.

Фільм про натхнення, відносини, зацикленість на собі — презентувала режисерка Лада Копитова.

«Я показувала цей фільм у Лондоні, я його показувала в Канаді, але не знаю чому, напевно тому, що я з України, завжди, коли я показую українській публіці — це найбільш важливо відчувається», — говорить Копитова.

У національному конкурсі взяв участь і режисер Сергій Кулибишев із фільмом «Сонечко». Ідея фільму — розповідь із дитинства.

«Про 10-річного хлопчика та батька-одинака, якому важко виховувати сина, бо його дружина пішла до його друга. І хлопчик каже, що він хоче піти від батька до іншого тата. Через те, що це стосунки тата й сина, це чоловіча історія, хоча жінкам вона теж може відгукуватись. Головну роль виконав актор Артур Логай», — розповідає Кулибишев.

Студенти британського університету Goldsmiths зібрали гроші на зйомки дипломного фільму Stay режисерки Ірини Мордюшенко за мотивами української народної казки «Івасик-Телесик».

«Це приквел до казки про Івасика-Телесика, про яку розповідав мені мій дідусь. Я хотіла сфокусуватись на жіночих персонажах цієї казки, саме Оленки-Зміючки. Як вона стала Оленкою-зміючкою. І в такій страшній формі хотілось побудувати сюжет», — зазначає Мордюшенко.

Естонець з українським походженням Дімітрій Насинник приїхав на фестиваль у пошуках нових ідей для фільмів. В Україні працює з фондом, який підтримує ЗСУ. Зняв короткометражний фільм «Мета», який представив на Миколайчук OPEN.

«Мені дуже подобається Миколайчук OPEN, дуже гарний фестиваль, і я раджу всім, хто ще не був — глянути, тому що це гарна подія, гарні люди, зразу можна поспілкуватись із режисерами. Я дуже сподіваюся, що зможу потрапити на естонський фестиваль, але побачимо», — розповідає Насинник.

На сьомий день Миколайчук OPEN команда організаторів оголосила переможця національного конкурсу кіно.

«Представляла на пітчингу наш фільм «Серпанок», який отримав відзнаку і, власне, підтримку фестивалю. Фільм про сміливість, про сміливість бути собою, не зважаючи на те, що думає оточення», — каже продюсерка кіно Катерина Граднова.

За умовами кінофестивалю показ фільму переможця має відбутись на Миколайчук OPEN 2025.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшов п’ятий день кінофестивалю Миколайчук OPEN.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано