Кому потрібно звернутися за субсидією на наступний опалювальний період: перелік

Пошук
UA EN

Кому потрібно звернутися за субсидією на наступний опалювальний період: перелік

Поділись новиною:

Житлову субсидію більшості українців перепризначать автоматично. Водночас у деяких випадках її призначать за зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Хто має звернутися за субсидією на наступний період – пояснили у Кабінеті Міністрів України, пише С4.

Зазначається, що щороку в травні Пенсійний фонд України здійснює автоматичне перевстановлення права на наступний період громадянам, які отримували субсидії в опалювальному сезоні, та проводять розрахунок розміру виплат на неопалювальний сезон, який триває з 1 травня по 30 вересня.

Для більшості отримувачів субсидії звертатися до ПФУ не потрібно – призначення субсидії в травні для них відбудеться автоматично, на підставі даних, які ПФУ отримує з офіційних джерел інформації. Водночас серед субсидіантів є категорії, яким субсидії призначають за зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Хто повинен подати заяву на отримання субсидій

На наступний період субсидія призначатиметься за особистим зверненням, навіть якщо громадяни отримували субсидію в опалювальному сезону 2023/24, якщо:

  • У складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • Громадяни орендують для проживання житлове приміщення;
  • Не всі зареєстровані у домогосподарстві люди проживають за місцем реєстрації;
  • Громадянин бажає призначити житлову субсидію на придбання скрапленого газу, твердого чи рідкого пічного побутового палива.

Також на підставі звернення надається субсидія на неопалювальний сезон сім’ям, яким в опалювальний сезон було призначено субсидію в розмірі 00.00 грн.

Як пояснюють в уряді, якщо ви вже є отримувачем житлової субсидії та жодних змін не відбулося, додатково звертатися нікуди не потрібно. Однак при зміні складу домогосподарства чи майнового стану (здійснення дорогих покупок) тощо, згідно з вимогами порядку надання житлових субсидій, необхідно звернутися до Пенсійного фонду України та проінформувати про ці зміни, подавши нову заяву та декларацію.

Як подати документи на субсидію

Документи на призначення житлових субсидій потрібно подати до органів Пенсійного фонду України. Це можна зробити у різний спосіб:

  • Звернувшись особисто до сервісного центру ПФУ;
  • Подати документи уповноваженим особам виконавчого органу сільської, селищної, міської ради територіальних громад; до центрів надання адміністративних послуг;
  • Надіслати поштою на адресу органу ПФУ;
  • Надіслати онлайн, через вебпортал електронних послуг ПФУ або ж мобільний застосунок «Пенсійний фонд»;
  • Через портал «Дія».

В уряді наголошують, що в разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді розповідали, чи можуть призначити субсидії та пільги на комуналку одночасно.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано