Колишній депутат міськради Білик, якого підозрювали в підкупі виборців, може отримати моральну компенсацію

Пошук
UA EN

Колишній депутат міськради Білик, якого підозрювали в підкупі виборців, може отримати моральну компенсацію

Поділись новиною:

Першотравневий районний суд Чернівців ухвалив рішення відшкодувати 730 тисяч гривень моральної шкоди колишньому депутату міської ради Ростиславу Білику. Його підозрювали у підкупі виборців.

Про це пише С4 з посиланням на текст рішення в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Фото: rostislav25bilyk/Instagam

У документі вказано, що Білик у травні 2024 року звернувся до суду з позовом про відшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями органів досудового розслідування та прокуратури.

Згідно з рішенням, у 2015 році йому повідомили про підозру у підкупі виборців, однак у 2022 році апеляційний суд визнав його невинуватим у злочині.

«Позивач вважає, що незаконно перебував під слідством та судом з 27 жовтня 2015 року – з дати вручення підозри, по 19 травня 2023 року – дати набрання законної сили ухвалою апеляційного суду, якою остаточно закрито кримінальне провадження, що загалом складає 90 місяців та 24 дні», – йдеться у рішенні.

При цьому Білик вказав, що під час перебування під слідством та судом зазнав фізичних та душевних страждань, що призвело до погіршення стану здоров`я, а також погіршення стосунків із родиною, колегами та знайомими.

Відтак, він просив стягнути з держбюджету завдану моральну шкоду, розмір якої оцінив в 1 млн грн.

Представники Державної казначейської служби, прокуратури Чернівецької області та Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, своєю чергою, просили у відмові в задоволенні позову, звернувши увагу на те, що Білик не надав суду належних доказів.

Суд водночас визнав, що Ростислав Білик незаконно перебував під слідством та судом і ухвалив рішення стягнути з держбюджету 730 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди. При цьому апеляційна скарга на рішення суду ще може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Кобилянської ремонтують тротуари (фото)
У Чернівцях розпочали ремонтувати тротуари на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Плитку замінять на найбільш проблемних ділянках, де вона майже не тримається. Робити виконують поступово: частин...
ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці
Вищий антикорупційний суд визнав винним одного з організаторів корупційної схеми на Чернівецькій митниці в ухиленні від сплати ввізного мита та ПДВ. Суд призначив йому чотири роки та дев’ять місяців ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано