Кінофестиваль Миколайчук OPEN оголосив цьогорічних переможців

Пошук
UA EN

Кінофестиваль Миколайчук OPEN оголосив цьогорічних переможців

Культура
23.06
19:59

Поділись новиною:

У Чернівцях завершився третій фестиваль глядацького кіно Миколайчук OPEN. Нагороди отримали чотири стрічки з національного та міжнародного конкурсів повних та коротких метрів. Переможці отримали головну нагороду кінофестивалю «Залізного Миколайчука» та грошові винагороди.

Про це пише С4.

Спеціальний приз у секції національного короткого метру отримав фільм «Сонечко» режисера Сергія Кулибишева.

«Я дуже дякую за цю нагороду, це дуже важливо для мене і всієї нашої команди. Чесно, ми не сподівалися на це, і це дуже круто, і дуже надихає продовжувати рухатися далі й робити сучасне українське кіно, яке подобається глядачам», — сказав режисер стрічки.

Перемогу в національному конкурсі короткого метру здобула стрічка «Нюанс» режисерів Маргарити Воронової та Олега Кібальника.

«Коли ми захищали диплом цієї роботи в (університеті — ред.) Карпенка-Карого, член комісії нам сказав: “У будь-якому цивілізованому, нормальному, інтелігентному суспільстві, вас за цей фільм засміють”. Тому, є погані новини для вас. Ми з Маргаритою тільки починаємо наш творчий шлях і в нас дуже багато відмов, невдач, й інколи ти думаєш, що хочеться якогось маленького дива. От зараз для нас сталося маленьке диво», — сказав режисер фільму.

Спеціальну відзнаку в секції повнометражного міжнародного конкурсу отримав фільм «Назавжди-Назавжди» режисерки Анни Бурячкової.

«Ми зі стрічкою «Назавжди-Назавжди» доволі багато і вдало подорожували фестивалями. Але ця винагорода на Миколайчук OPEN, вона, напевно, для мене найцінніша. Цей фільм створювався як глядацький, і мені, і моїй команді, усім було дуже важливо говорити про нас і до нас. І саме те, що глядач оцінив цей фільм для мене безцінно, це означає, що ми досягли своєї мети», — сказала у своєму відеозверненні режисерка стрічки.

Перемогу в міжнародному повнометражному конкурсі здобула стрічка «Кріпачка». Режисери фільму: Дорота Кобєла і Г’ю Велчман.

«Хочемо висловити нашу подяку глядачам, які голосували за наш фільм, обрали його найкращим фільмом у міжнародному повнометражному конкурсі. Ми дуже раді. Шкода, що нам не вдалося приїхати», — сказали режисери стрічки у своєму відеозверненні.

Опісля оголошення переможців глядачі дев’ятого дня фестивалю мали можливість переглянути цьогорічний фільм-закриття «Яремчук: Незрівнянний світ краси» режисера Артема Григоряна.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано