«Киев таки возьмут не то чтобы за дни, за часы»: політолога з Буковини підозрюють у виправдовуванні дій росії

Пошук
UA EN

«Киев таки возьмут не то чтобы за дни, за часы»: політолога з Буковини підозрюють у виправдовуванні дій росії

Поділись новиною:

Буковинському політологу та блогеру, який під час воєнного стану публічно виправдовував збройну агресію рф проти України, повідомили про підозру.

Про це пише С4 із посиланням на Управління СБУ в Чернівецькій області.

За інформацією слідства, у листопаді 2022 року фігурант зі свого акаунту в забороненій в Україні соціальній мережі «Вконтактє» писав коментарі в спільнотах «армия россии | обзор новостей» та «донецк днр новости донбасс россия новороссия сво», у яких дії окупантів визнавав правомірними.

Зокрема, під дописом про можливий наступ російських військових частин із території білорусі він розмістив коментарі: «Та поскорее бы уже начали! Не пойму чего они затягивают с наступлением.», «Уже натренерованые в этот раз Киев таки возьмут не то чтобы за дни, за часы».

Окрім того, за даними СБУ, зловмисник висловлювався, що «краще би прийшли росіяни, зате був би мир», «Крим — це частина рф». Також він запевняв, що більша частина України готова погодитись на спільний із рф уряд в обмін на завершення війни, а в Чернівцях «достатньо тих, хто б зустрічав росіян із квітами».

Експертиза, яку ініціювала СБУ, повністю підтвердила факти злочинної діяльності фігуранта. Відтак, буковинцю нині повідомили про підозру за ч.1 ст. 436–2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Слідство триває.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині викрили чотирьох місцевих мешканців, які публічно заперечували збройну агресію рф проти України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано