Їжа, одяг та взуття: що знаходять комунальники в каналізаційному колекторі

Пошук
UA EN

Їжа, одяг та взуття: що знаходять комунальники в каналізаційному колекторі

Поділись новиною:

Чого тільки не знаходять працівники «Чернівціводоканалу» у каналізаційних мережах. Їжа, ганчірки, одяг та навіть взуття – усе це застрягає, тож операторам решіток на насосно-каналізаційній станції доводиться це сміття витягати. Чистити решітки мають щодня, інакше вода не зможе поступати далі.

Раніше каналізаційні решітки на станції чистились автоматично, спеціальним обладнанням. Два роки як воно вийшло з ладу, тож працівники мають виконувати цю роботу вручну.

Їжа у каналізаційному колекторі гниє, таким чином додає газове навантаження і пришвидшує процес корозії всередині мереж. Обладнання, яке їх обслуговує ржавіє, відповідно зношується. Ці станції побудували наприкінці 60-х та початку 70-х, відповідно вентиляція, обладнання та й саме приміщення нагадують сцени з фільмів жахів.

«Це дуже серйозно. Краще зберігати, ніж потім перебудовувати й переробляти.  Досить великий вміст в стічних водах органічних частин виділяє у стічні води досить агресивні гази – сірководний кисень, метан і так далі», – прокоментував у програмі «Інша професія» на телеканалі С4 заступник директора КП «Чернівціводоканал» Андрій Сайковський.

Каналізація – це не смітник і викидати все підряд, особливо, їжу та речі в унітаз – не потрібно. Хоча б тому, що це ускладнює роботу операторам. Але, ми навіть не уявляємо до яких масштабів і серйозних проблем для міста така наша з вами безвідповідальна поведінка може призвести.

Чим для міста важлива професія оператора каналізаційної решітки? В яких умовах доводиться працювати людям та чому робота працівників насосної каналізаційної станції залежить від свідомості кожного містянина – дивіться детальніше у випуску програми «Інша професія» на телеканалі С4.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано