Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії

Пошук
UA EN

Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії

Війна
17.09
13:07

Поділись новиною:

Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБУ.

За матеріалами справи, двоє із затриманих – рідні брати. Третій – їхній спільний знайомий. Зловмисники були завербовані російською спецслужбою через Телеграм-канали, де вони шукали «легкого заробітку».

«Спочатку підривною діяльністю займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав “тестове” завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців», – повідомляють в СБУ.

Вказується, що після цього представник російської спецслужби запропонував «серйознішу» роботу – підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні.

За інформацією правоохоронців, зловмисники вчинили перший підпал, а на другий – залучили свого знайомого безробітного чернівчанина.

Як свідчать матеріали провадження, всі наступні підпали вони планували здійснювати втрьох. Утім СБУ і поліція запобігли подальшим підпалам і затримали всіх трьох зловмисників «по гарячих слідах».

Під час обшуків у їхніх помешканнях вилучили мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь рф.

Нині слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру у диверсії, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Фігуранти перебувають під вартою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині СБУ повідомила про підозру підприємцю з Херсонщини, який обслуговує створені окупантами «структури рф».

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано