Футбольний клуб «Буковина» поповнився двома новими гравцями: хто ними став (оновлено)

Пошук
UA EN

Футбольний клуб «Буковина» поповнився двома новими гравцями: хто ними став (оновлено)

Спорт
20.06
12:51

Поділись новиною:

Футбольний клуб «Буковина» підписав контракт із двома новими гравцями лінії атаки. До команди долучилися крайні півзахисники: 20-річний Данило Голуб та 28-річний Богдан Бойчук.

Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку ФК Буковина Чернівці.

Що відомо про нових футболістів

Новобранець «жовто-чорних» — вихованець Донецької футбольної школи. З 2016 по 2020 роки виступав за юнацькі команди «Шахтаря» та ФК «Маріуполь». У сезоні 2020/21 Голуб грав за юнацькі та молодіжні команди «Колоса» та «Інгульця» (34 матчі, 7 голів), а вже з наступної кампанії став гравцем «Минаю». За дорослу команду закарпатців у Прем’єр-лізі дебютував у сезоні 2022/23. У своєму першому ж матчі Голуб відзначився забитим м’ячем у ворота «Олександрії». Усього в складі «Минаю» Данило провів 12 поєдинків, а вже в січні 2024 року став гравцем «Чорноморця». За «моряків» у рамках УПЛ у минулому сезоні зіграв два матчі.

Угоду з футболістом укладено на три роки з можливістю продовження ще на один рік.

Богдан Бойчук перші кроки у футболі робив у донецькому «Олімпіку», а у 2010 році продовжив навчання в академії харківського «Металіста». У сезоні 2012/2013 вже на рівні «молодіжки» «жовто-синіх» ставав найкращим бомбардиром команди, забивши 12 голів у 22-х матчах. Усього за команди «Металіста» різних вікових рівнів зіграв 106 поєдинків, у яких відзначився 31 голом. За основну команду харків’ян дебютував у кампанії 2014/15 в гостьовому матчі проти київського «Динамо», а вже за чотири дні Бойчук зіграв у чвертьфіналі Кубка України проти донецького «Шахтаря».

У 2016 році відправився в оренду в молдовський клуб «Заря» (Бєльці), з яким виграв національний Кубок. Також Богдан пограв у ще одному клубі з Молдови — «Динамо-Авто» (19 матчів, 2 голи).

З 2019 по 2022 рік Бойчук був одним із лідерів львівського «Руху», провівши загалом за цю команду 76 матчів, у яких відзначився чотирма голами та 12-ма асистами. Сезон 2022/23 провів у складі «Металіста», а минулому чемпіонаті захищав кольори одеського «Чорноморця» в Прем’єр-лізі. У складі «моряків» зіграв 28 матчів, забив чотири м’ячі та віддав дві гольові передачі.

У 2012 році Богдан Бойчук викликався до юнацької збірної України U-16. Крайній півзахисник провів загалом три матчі за збірну U-16 та відзначився двома забитими голами у ворота однолітків із Бельгії та Словаччини.

Контракт із футболістом підписаний на рік із можливістю пролонгації ще на один рік.

Нагадаємо, раніше ми писали, що «Буковина» припинила співпрацю з півзахисником Ігорем Чайковським та фланговим захисником Владиславом Дворовенком.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

СБУ на Буковині затримала зрадника, який готував ракетні удари рф по Чернівецькій області
Служба безпеки затримала російського інформатора на Буковині. Він готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі регіону та намагався вступити до окупаційних угруповань рф. Про це пише ...
У Чернівцях з 1 липня вводять спеціальний режим роботи зовнішнього освітлення
Починаючи з 1 липня, у Чернівцях обмежать ввімкнення зовнішнього освітлення у нічний час. Таке рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Чернівецької міської ради, пише С4. У ...
Війна
25.06
12:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано