ЄС допоможе реконструювати вантажну частину пункту пропуску «Порубне» на Буковині

Пошук
UA EN

ЄС допоможе реконструювати вантажну частину пункту пропуску «Порубне» на Буковині

Поділись новиною:

Україна спільно з Європейським Союзом планує модернізувати пункт пропуску «Порубне» на кордоні з Румунією.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

У відомстві зазначають, що в рамках реконструкції вантажну частину ПП оснастять сучасним митним обладнанням та додатковими смугами руху, що значно пришвидшить митний контроль та полегшить перетин кордону для українських експортерів.

За словами начальника служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області Ігоря Гаха, найближчим часом буде оголошений тендер на комплексну розробку техніко-економічного обґрунтування та проєктно-кошторисної документації.

У службі додають, що МАПП «Порубне – Сірет» є ключовим пунктом пропуску Буковини на кордоні з Румунією. Він відіграє критично важливу роль у ввезенні гуманітарної допомоги, підтримці експорту українських агропродуктів через порти ЄС, а також у зміцненні української економіки.

«Збільшення пропускної здатності вантажної ділянки цього пункту є пріоритетом для нашої держави, оскільки це забезпечить стійкість логістичного ланцюга між Україною та Європейським Союзом», – додають у відомстві.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькій області планують реконструювати пункт пропуску «Біла Криниця – Клімеуць», що розташований на кордоні України з Румунією.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 3 жовтня, відбулася традиційна щомісячна пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер підсумував роботу міста у вересні та відповів на запитання журналістів, які найбільше турбують ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано