Епіцентром бойових дій на Сході залишається Бахмут: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

Епіцентром бойових дій на Сході залишається Бахмут: головне зі зведення Генштабу

Війна
19.03
09:30

Поділись новиною:

Найгарячішими точками бойових дій досі залишається Бахмут та Вугледар, а основні зусилля противник зосереджує на ведення наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби нашими захисниками було відбито 83 атаки на цій ділянці фронту.

Про це пише С4 з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ станом на 19 березня.

Минулої доби російська федерація продовжувала застосовувати тактику терору проти цивільного населення України. Обстрілюючи населені пункти, об’єкти критичної інфраструктури, противник повністю ігнорує закони і звичаї війни.

За минулу добу ворог завдав 11 ракетних ударів, чотири з них – по об’єктах цивільної інфраструктури міста Запоріжжя. Також зафіксовано 16 авіаційних ударів та 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню з боку окупантів.

Високою залишається вірогідність подальших ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка залишається сталою.

З огляду на ситуацію, яка склалась під Вугледаром, військове російське керівництво квапиться направити підсилення. З 13 березня, у 37 окремій мотострілецькій бригаді 36 армії Східного ВО проводиться бойове злагодження підрозділу «шторм». Його готують до відправлення в Україну 24 березня. У бригаді значний некомплект особового складу, тому командири підрозділів відкликають підлеглих з лікування та реабілітації. Військовослужбовці скаржаться на низький рівень забезпечення. Відзначається дуже низький рівень мотивації особового складу та велика кількість спроб уникнення відправки в район ведення бойових дій.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони України завдала 10 ударів по районах зосередження окупантів. В той же час, було збито БпЛА «Шахед-136», а наші ракетники і артилеристи уразили сім районів зосередження особового складу та військової техніки противника.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що станом на 18 березня українські військові ліквідували 880 росіян, п’ять танків та сім бойових броньованих машин. Загалом з початку повномасштабного вторгнення Збройним силам України вдалось вбити понад 164 тисячі окупантів.

Читайте також:

Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Чернівецький національний університет святкує 149 років з дня заснування
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича 4 жовтня відзначає 149 річницю з дня його офіційного відкриття. З 1875 року він декілька разів змінював назву, керівників, відкривалися нов...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано