Двічі виборола «бронзу» на Чемпіонаті світу з грепплінгу: історія буковинської спортсменки Евеліни Флоряк

Пошук
UA EN

Двічі виборола «бронзу» на Чемпіонаті світу з грепплінгу: історія буковинської спортсменки Евеліни Флоряк

Спорт
22.10
15:54

Поділись новиною:

Евеліні Флоряк – 18 років. Надихаючись старшим братом, почала займатись спортом і в юному віці взяла участь у Чемпіонаті світу з грепплінгу, де двічі виборола «бронзу».

Яке місце посідає спорт у житті дівчини та наскільки складно готуватися до змагань світового рівня – Евеліна Флоряк розповіла знімальній групі С4.

Евеліна Флоряк з 11 років займається різними видами спорту, в тому числі грепплінгом. За спиною – сотні змагань та двічі світовий ринг. 

«Підготовка до змагань має бути дуже хорошою, тому що на змаганнях там нема таких сутичок прохідних. Там кожен спортсмен виходить перемагати. Тому потрібно до цього сильно готуватися як фізично, так і морально», – розповідає спортсменка.

За тиждень до змагань Евеліна не тренується – дає тілу відпочити, щоб показати найкращий результат. Завдяки цьому спортсменка за всі роки у спорті не отримувала тяжких травм. 

«Треба, щоб на змагання ти вийшов у бойовій готовності. Якщо ти перезавантажишся, то ця форма може піти. Тому зазвичай тренування йдуть на спад, потім відпочинок, здоровий сон вчасний, харчування», – говорить дівчина.

Евеліна з дитинства зіштовхувалась з гендерною нерівністю у спорті. Їй завжди казали, що грепплінг – не для дівчат. Але дівчина надихалась досвідченими спортсменками та мріяла бути схожою на них. 

«Зазвичай кажуть, що це не для дівчат спорт. Але я так не вважаю, тому що кожна людина має право розвиватись в тому чи іншому спорті, чи спеціальності, яка, можливо, не призначена для певної статі. Це класно, коли дівчата тренуються, займаються таким видом спорту», – каже Евеліна Флоряк.

Завдяки підтримці тренерів та власній мотивації спортсменка виборола дві «бронзи» на чемпіонаті світу з грепплінгу. 

«Я боролась три дні. Два дні я змагалась в U-20 [у ваговій категорії] 53 кг, а на третій день боролася з дорослими в цій же категорій, але  там зовсім інша конкуренція, набагато досвідченіші спортсмени», – пригадує дівчина.

Евеліна Флоряк додає, що третім місцем задоволена, утім наступного року планує вже забрати «золото».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що спортсмен з Чернівців Турчанінов Ратмір став володарем Кубка України з боксу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано