Дві автоцистерни для підвозу води отримав чернівецький водоканал: як і для чого їх будуть використовувати

Пошук
UA EN

Дві автоцистерни для підвозу води отримав чернівецький водоканал: як і для чого їх будуть використовувати

Поділись новиною:

КП «Чернівціводоканал» відтепер має нові автоцистерни для підвозу води на випадок надзвичайних ситуацій. У разі тривалої відсутності електроенергії передбачили понад 30 локацій, де будуть місткості з водою. Автоцистернами також будуть підвозити воду містянам у випадку аварійних ситуацій.

Які переваги мають нові автоцистерни, розповів журналістам С4 заступник генерального директора КП «Чернівціводоканал» Олександр Ільїн.

На балансі «Чернівціводоканалу» є дві автоцистерни, яким по 40 років. Вони часто виходять з ладу й потребують ремонту. Цьогоріч у липні на сесії Чернівецької міської ради виділили кошти на закупівлю нової техніки. За словами Ільїна, на нові автоцистерни витратили 6,6 мільйона гривень.

«По-перше, ці автоцистерни виконані з нержавіючої сталі, тобто ми можемо за всіма нормами перевозити питну воду для населення. По-друге, цистерни термоізольовані, тобто не буде проблем з перевозкою води в морози взимку. Також цистерни обладнані мотопомпами для перекачування води, тому ми можемо подавати воду на відстані, або на якусь висоту невелику», – говорить заступник гендиректора підприємства.  

Олександр Сандуляк вже два роки працює водієм автоцистерни чернівецького водоканалу. Нині освоює сучасну спецтехніку.

«Ця машина дуже комфортна, легка в управлінні. Відрізняється від попередньої тим, що ця набагато зручніша і більш стійка», – пояснює водій автоцистерни

Кожна з цистерн може перевозити до 5 тонн води. У разі аварійних витоків та блекаутів вони можуть забезпечити водою сотні жителів. У Чернівцях на такі випадки передбачили понад 30 локацій. 

«Вони будуть на станціях підвищеного тиску, біля магазинів, у місцях скупчення людей. Уже розписаний план графік підвозу води, у цього будуть допомагати нові автоцистерни. Також при необхідності передбачене укладання договорів з підрядними організаціями, іншими комунальними підприємствами, щоб можна було забезпечити населення водою у разі серйозних блекаутів», – додає Олександр Ільїн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Чернівецьке комунальне підприємство «Містосервіс» планує взяти кредит на придбання вантажних автомобілів, які використовуватимуть для обслуговування житлового фонду та здійснення заходів з благоустрою території громади.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано