До чотирьох років за ґратами засудили буковинця, який живе у росії й прославляє «подвиги» путіна

Пошук
UA EN

До чотирьох років за ґратами засудили буковинця, який живе у росії й прославляє «подвиги» путіна

Війна
30.07
09:22

Поділись новиною:

Шевченківський районний суд Чернівців виніс вирок у справі буковинця, який ще десять років тому переїхав у росію й веде звідти пропагандистську діяльність проти України. Уродженця міста Сторожинець засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБ України у Чернівецькій області.

За даними слідства, буковинець виїхав до росії ще у 2014 році й відтоді здійснює активну проросійську пропагандистську діяльність.

Зокрема, інтернет-агітатор створив та адмініструє у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» спільноти «пехотинцы путина» і «Буковина – Святая Русь». Він систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що в Україні живуть «терористи, фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично» та «розганяв» інші наративи кремля.

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України зловмисник ще більше активізував свою діяльність. Він не просто заперечував збройну агресію держави-агресорки, а систематично закликав до загарбницької війни і знищення українців. Поруч із тим, він возвеличує путіна як «збирача земель російських», а його дії називає «подвигом».

На підставі зібраних доказів суд визнав фігуранта винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України й засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією усього майна. Вирок набрав законної сили.

«Наразі злочинець переховується від правосуддя, але співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення його до відповідальності», – додали в Службі безпеки.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала російського агента, який під виглядом кур’єра готував ракетні удари по Чернівецькій області.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано