До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають

Пошук
UA EN

До центру рекрутингу української армії у Чернівцях за два тижні роботи звернулося понад 40 людей: які посади обирають

Війна
11.09
11:21

Поділись новиною:

У місцевому ЦНАПі у Чернівцях вже понад два тижні працює центр рекрутингу української армії. За цей час до установи звернулося понад 40 людей. З них 10% – це жінки. Тут охочі поповнити лави Збройних сил України можуть обирати військову частину та посаду з понад 10 тисяч вакансій.

Які вакансії найпопулярніші серед буковинців – дізнавалися журналісти С4.

До центру рекрутингу української армії у чернівецькому ЦНАП звертаються чоловіки та жінки від 18 років до 69. Здебільшого цікавляться вакансіями водіїв, операторів БпЛА та прикордонників. Жінки хочуть бути бухгалтерами, діловодами, медикинями та психологинями.

Здебільшого люди відгукуються на вакансії ЗСУ на сайтах з пошуку роботи або телефоном дізнаються інформацію у працівників рекрутингового центру. У Чернівцях та області чоловіки та жінки шукають вакансії у військових частинах, де є буковинці.  

«Багато є таких, які хочуть служити тут, в Чернівцях, тому що є певні якісь умови: маму доглядає чоловік, або мав поранення, і він не хоче уже їхати туди на фронт, але бажає служити. Був чоловік, якому 69 років, він військовий полковник. Він каже: “знаю, що ви не працюєте з такими, я знаю, що ви мені нічим не допоможете, але запишіть, будь ласка, мій контакт, бо може десь буде треба”. Жінка звернулась, в якої чоловік воює. У неї двоє дітей, вона каже: “я хочу служити, але я хочу в Чернівцях, бо в мене діти”. Були в мене жінки, які хотіли на передову», – розповідає рекрутерка центру рекрутингу української армії в Чернівцях Галина Шемуняк.

Цікавляться вакансіями у війську й демобілізовані. 

«У людини, яка була демобілізована по стану здоров’я, є можливість повернутися до війська. Єдине, що далеко не на ті посади, і не у всі частини. [Вони] можуть бути працівниками навчальних центрів, інструкторами працювати, можуть працювати в ТЦК та СП. Є перелік підрозділів, де дійсно можна себе знайти навіть якщо ти був визнаний непридатним до військової служби», – говорить Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. 

По Україні є понад 10 тисяч вакансій, про які можна дізнатися у рекрутингових центрах. Заробітні плати коливаються від 20 до 170 тисяч гривень залежно від посади, місця служби й завдань. Охочим служити в ЗСУ підбирають вакансії відповідно до їх професійних навичок. За словами рекрутерів, особисті дані претендентів в ТЦК не передають, повістки не вручають.

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу каже, що від 5 до 7 тисяч людей по країні щомісяця укладають контракт з ЗСУ через рекрутингові центри.

«Кількість добровольців зростає. Протягом цього року у нас кількість зросла в рази, якщо порівнювати кінець 2023-го, початок 2024-го і вересень», – додає Бежевець.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що центр рекрутингу української армії відкрили у Чернівцях 27 серпня. Він став 33 таким центром в Україні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано